Chocolate Monkey: znáte nejsladší místo v Praze?
Datum 13. září patří každoročně mezi nejšťastnější dny v roce, neboť je spjatý s Mezinárodním dnem čokolády.
Strávit odpoledne v čokoládovně, vyrobit si sladkou svačinku a ještě se kochat výhledem na starou Prahu? Mama blogerka Andrea Tengler vzala do Chocolate Monkey malého Rikiho (5 let) a kromě toho, že si pochutnali, pochvalovali si i krásný přístup k dětem, k malým čokolatiérům.
Čokoláda že je za odměnu? Za odměnu je vyrobit si ji!
Jednou z akcí, kam jsme s Rikim v posledních týdnech vyrazili, bylo testování Chocolate Monkey, které pořádá kurzy výroby a zdobení čokolády. To se Richardovi líbilo už při naší návštěvě svíčkárny, a tak jsme si sladkou odměnu nadělili znovu.
Umýt ruce, nasadit zástěru a jdeme se na věc!
Přivítala nás milá slečna, čokolatiérka, které si Richarda okamžitě získala. A já díky tomu rychle zapomněla na to, že jsem přemýšlela, jestli ho to hodinu a půl bude vlastně bavit. Vybrali jsme si místo, Riki s tatínkem nasadili zástěry a napsali si jména na čepice. Ty zástěry jsou mimochodem skvělý nápad, protože já ji neměla a nemusím vám říkat, jak jsem dopadla 🙂
A ty čepice? To je za mě už jen krásná třešnička na dortu 🖤
Lízátko nebo čokoládu?
Po krátkém úvodu, kde všechno zkoušíme a ochutnáváme (mňam), začínáme lízátky. Richard se na ně těší nejvíce a tak jdeme na to. Kluci už připravují čokoládu a jelikož si Riki vybral mléčnou, trvá to dýl než ostatním. Mícháme a mícháme, pomalu, nic se nesmí uspěchat. Když teploměr konečně ukáže tu správnou teplotu, můžeme jít na to. Vybíráme si vzor na lízátka a naléváme. Není to nic těžkého, ale Richardovi trošku pomáhá Patrik.
Čokoláda nám jde líp, už jsme přeci zkušení čokolatiéři 🙂 Je tu spousta ingrediencí na zdobení, ale náš Richard razí minimalismus a vybírá si jen decentně. Jediné, kde se trošku odváže, je písmenko. Vybírá si R jako Riki a taky strejda Radek. Brácho těš se, tohle je totiž jediná čokoláda, kterou jsme doma nesnědli, protože je pro Tebe. To by nám Riki neodpustil.
Šup s tím do lednice
Mezitím, co se čokoláda s lízátky chladí, dozvídáme se spoustu věcí ohledně výroby a taky něco málo z historie. A hrajeme kvíz, které je skvělý i pro děti. Ono to bylo totiž celkově naprosto skvělé pro děti. Richard byl moc nadšený a celou dobu mu zářily oči. Už dlouho jsem nezažila tak krásný a milý přístup k dětem. Dokážu si tu představit celou partu dětí, třeba jako narozeninovou oslavu!
Spousta fotek, a hromada zážitků… po hodině a půl se s úsměvem a plní nových informací loučíme. Richard, Patrik i já jsme moc nadšení nejen z krásného prostřední s dokonalým výhledem na starou Prahu, ale hlavně z milého a usměvavého přístupu. Na děti jsou tam skvěle připraveni a hlavně je mají moc rádi.
Pár praktických rad na závěr
Čokoládovnu najdete v centru Prahy, hned naproti Havelskému tržišti. Doporučuju tam vyrazit spíše tramvají nebo metrem. My jsme jeli z jiné akce autem, a tak jsme tam asi 20 minut kroužili, než se nám podařilo zaparkovat. Workshop je vhodný pro děti od 5 let, ale myslím, že to s přehledem zvládnou i o fous menší děti. Oblečení moc řešit nemusíte, dostanete totiž zástěry i čepice. Sebou si tak vezměte jen dobrou náladu a milou společnost.
Jo, a moc nejezte, ať máte hodně místa na zkoušení všech těch dobrot!
Jak se vám článek líbil?