Kurz přípravy pizzy? Do školy vaření se děti těší
Kurz přípravy pizzy? Zážitek, z kterého se vaše dítě pizzne radostí 😀
9 z 10 dětí pizzu miluje a to desáté je na cestě do Itálie, aby ochutnalo tu pravou a mělo srovnání. Vezměte své děti – jistě také milovníky italské pochoutky – na kurz přípravy pizzy do pizzerie na pražské Palmovce. Mama blogerka Veru Harnol s pětiletým Lukáškem se z něj vrátili nadšení. Naučili se kuchařské fígle a na vlastnoručně upečené pizze si skvěle pochutnali. Co Veru jako máma ocenila nejvíc?
Kurz přípravy pizzy? Chci voucher
Minulý týden si Lukášek vyrobil svou vlastní pizzu!!!
Domluvila jsem nám termín v příjemné restauraci/pizzerii Pizza Scuola na pražské Palmovce (metro B). Pizzerie má moc hezký interiér, ale čeho jsem si vážila úplně nejvíc, byla milá obsluha. Ihned se s námi zapovídali a zajímali se o nás. Číšnice zjistila, kolik má Lukášek roků, jestli rád asistuje v kuchyni a jak moc má rád pizzu 🙂 Je nějaké dítě, které pizzu nejí? Náš Lukášek to není, my ji milujeme všichni.
Před námi probíhal jeden kurz, a protože měla naše lekce menší zpoždění, dostali jsme jako pozornost podniku talíř s ochutnávkou salámů, sýru a oliv. Restaurace si suroviny dováží z Itálie a povím vám, bylo to luxusní. V ceně kurzu je zdarma i domácí limonáda, čaj nebo jiný druh nápoje. My jsme limonád ochutnali hned několik a byly výborné. Když říkám domácí, mám na mysli opravdu domácí, ne sirupy, ale limonády plné ovoce…
Kurzy jsou individuální, což je za mě moc prima. Kuchař se věnuje jednomu dítěti a věnuje se mu na maximum. Nejsou to hromadné kurzy, kdy vám je líto, že se na vaše dítko nedostalo. Zde je pouze kuchař a jedno dítě. Jakmile Lukášek vyfasoval stylovou zástěru, vyskočil na stoličku, aby dosáhl na pracovní plochu.
A šlo se na věc. Pomoučit stůl, rozválet těsto, zbavit se bublin v těstě, udělat si okraj, aby z pizzy nic nevyteklo. I já jsem se na místě dozvěděla spoustu vychytávek. Jakmile bylo těsto hezky rozválené, tak se přidávaly suroviny. My jsme si zvolili pizzu Prosciutto Cotto (rajčatový základ, mozzarella, šunka). Na výběr jsou 4 pizzy, které si děti mohou připravit. Často píšu, že mám moc ráda, jak se Lukášek dokáže soustředit, a platilo to i zde. Sýr kladl na těsto s takovou precizností, že se na něj chodil dívat personál celé restaurace. Po celou dobu si Lukášek s kuchařem povídal a vtipkoval.
Děti zde asistují úplně u všeho. Jakmile byla pizza připravená, musela se dát na „lopatu“ a šup s ní do pece. Chtělo to speciální grif, ale zmákli jsme to. Kuchař to s dětmi uměl skvěle a dával si velký pozor, aby se Lukášek k peci moc nepřiblížil a nepopálil se. Tohle oceňuji moc. Jsem známá tím, jak jsem přeopatrná a někdy mírně hysterická.
Pizza byla po pár minutách upečená. Následovalo nařezání na trojúhelníčky a ihned jsme si ji odnesli ke stolu a pustili se s chutí do jídla 🙂 Chutnala mnohem více než obvykle!!! Přeci jen si ji Lukášek udělal celou sám! Bylo to skvělé.
Kdybyste pizzu nesnědli, můžete si ji odnést v krabici domů. My jsme si ji domů vzali, aby mohl ochutnat i tatínek. Pochutnal si také. Lukášek si domů odnesl i diplom/ocenění o absolvovaném kurzu. Tohle děti také vždy ocení, když jsou pochváleni.
Jelikož jsem milovnice sladkého, zaujala mě v jídelním lístku nabídka pizzy na sladko. No, co myslíte? Objednala jsem si ji a kávu k tomu. Bylo to opět výborné, nikdy jsem nejedla nic tak dobrého. Pochopitelně jsem neměla šanci sníst ji celou. Ale kombinace slaného těsta, sladké nutelly a malin mi vyrazila dech. Doporučuji!!!
Byl to krásný zážitek a jsem ráda, že jsem u toho mohla s Lukáškem být. Pokud jste bezdětní, nebo máte děti stále malé, tak si do pizzerie zajděte aspoň na večeři a drink, protože tenhle podnik za návštěvu stojí. My se sem určitě vrátíme. Děkuji personálu Pizza Scuola za péči i za zážitek.
Jak se vám článek líbil?