Vyzkoušeli jsme medové pomazánky s kakaem bez cukru a lepku. Jsou boží!

Vyzkoušeli jsme medové pomazánky s kakaem bez cukru a lepku. Jsou boží!

Gábi – Recepty dětem 23. 8. 2018

Zážitek nemusí být spojený jen s kulturou nebo výletem, to víme! Zážitek může zcela určitě být spojený s jídlem, s dobrým jídlem. Prostě gurmánský zážitek 😀 No jo vlastně! Food blogerka Gábi, autorka knížky Recepty dětem a máma dvou dětí, pro nás otestovala Medové pomazánky s kakaem bez cukru i lepku z produkce Greek market. Její recept na špaldové palačinky musíte vyzkoušet!

Mňam! Ukažte mi nabídku medo-čoko pomazánek

Neznám dítě, které by rádo nemlsalo. A neznám mámu, která by nebyla ráda za to, kdyby děti mlsaly alespoň trochu zdravě. Takže mám dobrou zprávu pro oba tábory! The Bee Bros dostane svojí chutí každé dítě a my mámy můžeme být klidné, protože jde o dobrotu, která do skleničky pustila jen samé kvalitní suroviny. Jen pozor! Jsou tak dobré, že budete děti muset prosit, aby se s vámi podělily. 🙂

Základní verze je čistě jen z medu a kakaa. Další dvě mají ještě jako přídavek přírodní ovoce – banán a jahodu. Jinak si můžete být jistí, že tyto pomazánky jsou BEZ:

  • cukru
  • lepku
  • laktózy
  • ořechů
  • konzervačních látek
  • palmového oleje

Co obsahují podobné konzumní pomazánky? Palmový olej, spoustu cukru, odstředěné mléko, hromadu konzervačních látek a podobně.

Příchuť banánu a jahody – bude to dobré?

Si pište, že bude! Já sama nejsem zrovna příznivce ochucených mlék, jogurtů, čokolád… Ve většině případů je to totiž uměle navoněné a chuť také není zrovna nejlepší. Proto se takovým věcem snažím vyhýbat. Každopádně abych také otestovala i další dvě varianty, tak mi nezbylo nic jiného než rozdělat i je. Jenže jak panovaly na začátku obavy, tak pak přišlo nadšení.

Jahodová i banánová varianta The Bee Bres mě mile překvapily. A to dokonce natolik, že tu banánovou hodnotím jako nejchutnější. Ze všech příchutí má nejvyváženější chuť a je nejméně sladká. Hned jak otevřete víčko, tak ucítíte krásnou vůni právě banánů a rozhodně není umělá.

U jahodové skleničky je to podobné, a i když by na mém žebříčku skončila z těchto tří na posledním místě, i tak ji hodnotím jako povedenou.


Kam s pomazánkou?

  • jen tak na pečivo
  • na palačinky a lívance
  • do bílého jogurtu a tvarohu
  • na koláče
  • do pohárů
  • do smoothie
  • do sušenek
  • do nepečených kuliček
  • do vánočního cukroví

Obecně ale doporučuji volit spíše variantu bez pečení a vaření, aby se zbytečně nepřišlo o hodnotné látky. Takže za mě vede varianta na palačinky a lívance. 🙂 Do receptu jsem nakonec ale jednu lžičku použila.

Recept na špaldové palačinky s The Bee Bres

Ingredience

  • 250 g špaldové mouky hladce mleté
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 zarovnaná kávová lžička pomazánky The Bee Bres
  • špetka soli
  • tuk na pánev

Postup přípravy

V míse vyšleháme metličkou mléko, vejce, The Bee Bres a špetku soli. Pak postupně zamícháváme mouku tak, aby v těstě nebyly hrudky. Mícháme, dokud není těsto hladké. Pak odstavíme na 30 minut do chladna.

Rozehřejeme si pánev, potřeme ji kouskem másla nebo olejem a smažíme palačinky z obou stran.

Při podávání můžeme palačinky pokapat libovolnou příchutí The Bee Bres a přidáme ještě sezónní ovoce.

Co se mi líbí:

  • Složení – žádná surovina není navíc
  • Chuť – nejvíc banánová příchuť
  • Velikost balení – 300 g je tak akorát, abyste balení spotřebovali během několika dnů
  • Příběh pomazánek – i když jsou až z Řecka
  • Etikety – spojení právě s příběhem, kdy začali vyrábět tyto pomazánky rodiče pro svoje dva syny
  • Skleničky – až dojíte pomazánky, můžete odlepit etiketu a použít je třeba na marmelády nebo na svíčky jako dekoraci

Jediné, co bych vytkla, tak u základní varianty bych volila méně medu a více kakaa, aby byla pomazánka krapet méně sladká.

Chci recepty vyzkoušet, kde koupím vouchery?

Jak se vám článek líbil?

Gábi – Recepty dětem

Blogerka Gábi má dvě děti, žije na vesnici, má slabost pro lokální a sezónní suroviny, kvalitní kávu, víno a dobré jídlo. Déle než šest let píše blog Recepty dětem, tři roky po sobě byla v TOP 10 Czech Blog Awards (FOOD). 

Nahoru